Atlas

Alles begon toen SALIH ZEKI HACIKERIMOGLU in 1964 naar België kwam. Zijn familie bleef in Turkije. Hij was naar België gekomen voor zijn familie van 9 kinderen. Alles was bedoeld voor hen. Zodra hij in België aankwam vond hij werk in de koolmijnen en begon hij te werken. Na een tijdje besloot hij zijn familie over te brengen. Dit realiseerde hij in 1971. Samen met zijn kinderen begon hij aan het beheer van de café die hij in 1973 opende.

Atlas was de naam die Fuat Hacikerimoglu aan zijn café gaf. De reden hiervoor was dat zijn klanten van verschillende afkomst waren. In de daarop volgende jaren transformeerden ze de café in een restaurant. Suat Hacikerimoglu, het zesde kind van deze grote familie, begon in 1985 aan het beheer van het restaurant, samen met zijn vrouw Havva Kiliç. Ze werkten met vastberadenheid, dag en nacht zonder ook maar eens te klagen.

SUAT USTA (Suat Hacikerimoglu) werd geboren op 1 Augustus 1959 in het dorp Hastikoz in de regio van Of, Trabzon. Toen hij klein was begon hij geld te verdienen door op de speelplaats eieren te verkopen aan zijn klasgenoten en medescholieren. Ook plukte hij thee en nootjes die hij aan de kruideniers verkocht. Hij was begonnen te werken toen hij 12 was. Hij had een commerciële geest, was hardwerkend, betrouwbaar en bescheiden. Hij had zijn brood altijd zelf verdiend zonder van iemand afhankelijk te zijn.

In 1971 toen hij in België aankwam begon hij kebap te verkopen op de markten. Overdag werkte hij, en ‘s avonds ging hij naar school voor zijn diploma kok. Het bekendste van Suat Usta’s specialiteiten is zijn gebladerde kebap. Dat is waarmee iedereen hem herinnert. Hij is een gerespecteerde kok en is geliefd bij al zijn klanten.

Dit is het verhaal van Suat Usta.